Jednu lžíci olivového oleje rozpalte v pánvi, pak na něm krátce prohřejte dva stroužky česneku, přidejte rajčata a zhruba půl lžičky třtinového cukru. Nechte alespoň deset minut probublávat do zhoustnutí. Osolte a opepřete podle chuti, nechte zchladnout. V jiné pánvi rozpalte trochu olivového oleje, přidejte druhé dva stroužky česneku a nechte na něm pár minut zavadnout špenát. Osolte ho, opepřete a mírne vyždímejte. Troubu předehřejte na 200°C. Chlazená těsta rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše do oválu, přendejte na plech vyložený pečícím papírem, lehce potřeným olejem. Na oba korpusy dejte rajčatový základ, špenát, plátky mozzarelly a černé olivy. Nakonec doprostřed každé pizzy rozklepněte vajíčko a dejte na patnáct minut péct.