Staňte se našimi fanoušky na:

Florentská vepřová pečeně

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso omyjeme, osušíme a vetřeme do něj sůl s pepřem. Rozmarýn a tymián opereme. Cibule oloupeme a rozplíme. Maso a cibuli položíme na pekáč a podlijeme je asi 150 ml vody. Přidáme snítku rozmarýnu a asi tři stonky tymiánu. V troubě při 200°C pečeme 2 hodiny. Občas maso přelijeme vypečenou šťávou. Během pečení postupně přiléváme podle potřeby horkou vodu. Rajčata omyjeme a necháme vcelku, nebo je rozpůlíme. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Petrželku opláchneme a osušíme, listy nakrájíme na proužky. Zbylý tymián a rozmarýn nasekáme, bobkový list rozdrolíme. Citron dobře omyjeme osušíme a nastrouháme. Z půlky citronu vymačkáme šťávu. Česnek, bylinky, fenykl, citronovou kůru a šťávu promícháme. Přidáme olej a směs okořeníme pepřem. Půl hodiny před koncem pečení rozdělíme bylinkovou směs na maso. Nakonec přidáme do pekáče rajčata. Hotové maso vyjmeme a naecháme 5 minut odpočívat. Pak je uvolníme od kosti a nakrájíme na tenké plátky. Servírujeme s vypečenou šťávou a rajčaty. K pečení chutná chléb ciabatta.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!