Staňte se našimi fanoušky na:

Florentýnské cukroví

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto: 300g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 100g cukru, 2 lžíce vanilkového cukru, 2 vejce, 150g studeného másla Na ozdobu: čokoláda na vaření Na vál prosejte mouku s práškem do pečiva, přidejte oba cukry a vejce. Zpracujte na hustou kaši, do které rychle zapravte máslo. Těsto dejte odležet do chladu, mezitím si připravte náplň. Náplň: 50g másla, 100g cukru, 2 lžíce vanilkového cukru, 2 lžíce medu, 125ml šlehačky, 100g plátků mandlí, 100g sekaných makadamových oříšků, 50g nakrájeného kandovaného ovoce Máslo s oběma cukry a medem zahřívejte tak dlouho, až je směs lehce nahnědlá. Přidejte šlehačku a míchejte až do rozpuštění cukru. Pak přidejte všechny ostatní ingredience a za stálého míchání vařte tak dlouho, až se hmota spojí. Nechte vychladnout. Mezitím z těsta vyválejte asi 3mm silný plát a vykrajujte libovolné tvary. Pečte asi 6-8 minut na 200°C, pak na cukroví rozdělte náplň a dopečte na 175°C asi 8-10 minut. Po vychladnutí cukroví postříkejte čokoládovou nebo jinou polevou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!