1. Droždí rozmíchejte se třemi lžícemi vlažné vody, když je zcela rozetřené, přilijte dalších 270–320 ml vlažné vody, promíchejte a přidejte olej. Mouku se solí prosejte do mísy, přidejte tekutinu s droždím a vypracujte měkké těsto. Na lehce pomoučené pracovní ploše těsto 8–10 minut hněťte, aby bylo krásně vláčné a pružné. Pak jej dejte do olejem vymazané mísy, seshora potřete olejem, zakryjte utěrkou a nechte hodinu a půl kynout. Těsto by mělo zdvojnásobit objem. 2. Těsto vyklopte na pracovní plochu a opatrně do něj zapracujte nasekanou šalvěj. Pak ho rozdělte na dva bochníky, vyválejte do placek o průměru 25 cm, přendejte na plech vyložený pečicím papírem lehce potřeným olejem a nechte další půlhodinu kynout. 3. Pak do placek udělejte prsty hluboké důlky a nechte opět půl hodiny kynout. Mezitím zahřejte troubu na 200 °C. Nakonec chleby potřete olivovým olejem, zasypte česnekem a lístky šalvěje a dejte na 25 až 30 minut péct do předehřáté trouby. Vyndejte, nechte lehce zchladnout a ihned podávejte. Na posypání a pomazání: 4 lžíce olivového oleje | 4 stroužky česneku, nasekané | 10 lístku čerstvé šalvěje