Uděláme těsto, z něj vykrajujeme (nejlépe lžičkou) kuličky, ve kterých uděláme důlek a naplníme dle libosti (tvaroh, povidla, marmeláda, ořechy). Pečeme na 180°C asi 15 min. Po vyndání z trouby ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým. Je to rychlý a fakt dobrý. VANILKOVÝ CUKR SI UDĚLEJTE RADĚJI DOMA Podle posledních zjištění vanilkový či vanilínový cukr obsahuje jen mizivé množství vanilinu. Varianta č. 1: Cukr nasypeme do uzavíratelné sklenice a přidáme nakrojený lusk. Takto necháme dva týdny odležet a poté vynilkový lusk vyndáme. Pokud nechcete čekat, je možné vyškrábnout dužinu lusku a společně s cukrem promíchat v mixéru. Oba postupy mají však tu výhodu, že máte jistotu, že se jedná skutečně o vanilkový cukr a je zcela přírodní. Varianta č. 2: Krupicový cukr nasypeme do kuchyňského mixéru a přidáme k němu celé vanilkové lusky. Mixujeme tak dlouho, až bude vanilka rozmixovaná na malé kousíčky (zbudou z ní vlastně černé tečky). Domácí vanilkový cukr používáme nejen při pečení cukroví, ale i například při slazení mléčné rýže, dezertů nebo krupicové kaše.