Staňte se našimi fanoušky na:

Francouzké brambory s kysaným zelím

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • na vymazání pekáčku máslo
  • 700 g brambory
  • krkovice, 300 g uzené
  • 250 g zelí kysané
  • 33%, 100 ml šlehačka
  • 2 ks cibule

Pracovní postup:

Syrové a oškrábané brambory nakrájíme na kolečka .Cibuli nakrájíme na tenké kolečka,uzené nakrájíme na proužky a se zelí vymačkáme šťávu.Do máslem vymazaného pekáčku klademe těsně k sobě kolečka syrových brambor,lehce je osolíme a opepříme.Poklademe vrstvičkou kyselého zelí,nakrájeným uzeným masem a nakonec dáme do vrstvy kolečka cibule.takto všechny vrstvy opakujeme,končíme vrstvou brambor,kterou lehce osolíme a opepříme.Vše zalijeme šlehačkou a dáme do vyhřáté trouby pečeme asi 1 hodinu při 180 stupních.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Proxi |25. ledna 2014
Super :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!