Špenát necháme povolit, nakrájíme a krátce podusíme. Listy zalijeme oběma smetanami, přidáme kapary, celé vejce, pažitku a na kostičky nakrájený toastový chléb bez kůrky. Osolíme, opepříme a rozmixujeme na pastu, zlehka do ní vmícháme z bílků a špetky soli, ušlehaný tuhý sníh. Filety osušíme, lososa nakrájíme na plátky a tresku na hranolky. Formu na terinnu vyložíme pečícím papírem. Dno pokryjeme plátky lososa, přelijeme špenátovou směsí, obložíme treskou a dál postupujeme stejným způsobem, dokud nezpracujeme všechny ingredience. Vrch terinny zakryjeme papírem na pečení a formu dáme do pekáče se studenou vodou tak, aby byla do poloviny formy. Pečeme 105 minut na 150°C. Hotová terinna má mít pokojovou teplotu.