Staňte se našimi fanoušky na:

Francouzská rybí sekaná - terinna

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Špenát necháme povolit, nakrájíme a krátce podusíme. Listy zalijeme oběma smetanami, přidáme kapary, celé vejce, pažitku a na kostičky nakrájený toastový chléb bez kůrky. Osolíme, opepříme a rozmixujeme na pastu, zlehka do ní vmícháme z bílků a špetky soli, ušlehaný tuhý sníh. Filety osušíme, lososa nakrájíme na plátky a tresku na hranolky. Formu na terinnu vyložíme pečícím papírem. Dno pokryjeme plátky lososa, přelijeme špenátovou směsí, obložíme treskou a dál postupujeme stejným způsobem, dokud nezpracujeme všechny ingredience. Vrch terinny zakryjeme papírem na pečení a formu dáme do pekáče se studenou vodou tak, aby byla do poloviny formy. Pečeme 105 minut na 150°C. Hotová terinna má mít pokojovou teplotu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!