Staňte se našimi fanoušky na:

Francouzské bagety z domácí pekárny

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Suroviny dáme do zadělávací nádoby v následujícím pořadí - 280 ml vlažné vody, 450g hladké mouky, 2 lžičky soli do jednoho kouta nádoby, ve středu si uděláme důlek a dáme do něj 1 lžičku krupicového cukru a 2 lžičky sušených kvasnic (nebo 21g čerstvých kvasnic), do druhého kouta dáme, 1 lžíci olivového oleje. Nádobu dáme do pekárny a zapneme program TĚSTO. Po vykynutí si na pomoučeném vále vytvarujeme bagetky, které nařízneme a pomašlujeme buď osolenou vodou, nebo rozšlehaným vajíčkem a necháme ještě chvíli kynout. Bagetky buď upečeme v troubě na 180 °C s kastrůlkem vody. A nebo pokud máme příslušenství na bagetky k pekárně, tak upečeme v pekárně na program PEČENÍ.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

SimoneckaC |28. ledna 2015
Děkuji :-) Odpovědět
SimoneckaC |24. ledna 2015
Děkuji :-) Odpovědět
SimoneckaC |19. ledna 2015
Děkuji :-) Odpovědět
SimoneckaC |18. ledna 2015
Děkuji :-) Odpovědět
pinkchihuahua|18. ledna 2015
1*** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!