Francouzké bagetky z domácí pekárny
100
0
3
Suroviny dáme do zadělávací nádoby v následujícím pořadí - 280 ml vlažné vody, 450g hladké mouky, 2 lžičky soli do jednoho kouta nádoby, ve středu si uděláme důlek a dáme do něj 1 lžičku krupicového cukru a 2 lžičky sušených kvasnic (nebo 21g čerstvých kvasnic), do druhého kouta dáme, 1 lžíci olivového oleje. Nádobu dáme do pekárny a zapneme program TĚSTO. Po vykynutí si na pomoučeném vále vytvarujeme bagetky, které nařízneme a pomašlujeme buď osolenou vodou, nebo rozšlehaným vajíčkem a necháme ještě chvíli kynout. Bagetky buď upečeme v troubě na 180 °C s kastrůlkem vody. A nebo pokud máme příslušenství na bagetky k pekárně, tak upečeme v pekárně na program PEČENÍ.