Staňte se našimi fanoušky na:

Francouzské vylepšené brambory

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory uvaříme ve slupce,necháme vychladnout,oloupeme a nakrájíme na plátky.Na trošce oleje osmahneme nadrobno nasekanou cibuli a přidáme na kousky nakrájený salám a vařené uzené.Pekáček vymažeme sádlem,na dno rozložíme vrstvu brambor,osolíme je posypeme trochou kmínu.Další vrstvutvoří opečený salám s cibulí,následuje vrstva bramborových plátků,sůl, a kmín.Na brambory rozložíme na plátky nakrájená vejce uvařená natvrdo,lehce je osolíme,opepříme a poslední vrstvu vytvoříme z brambor.Opět vše osolíme a okmínujeme,pokapeme sádlem a dáme asi na 20 minut zapéct.Poté zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou a ještě dopékáme dalších 20 minut.Podáváme s hlávkovým salátem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!