Staňte se našimi fanoušky na:

Francouzský guláš

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Celé kuře vykostit a nakrájet na kostičky, z drůbků, křidélek a zbytků připravit vývar (stačí asi 10 polévkových lžic), cibule (4) nakrájet nadrobno, česnek (stroužek) utřít, rajčata (3) nakrájet na tenčí plátky, případně houby (100 až 150 g) nakrájet na plátky. Kuře podusit na dvou lžících oleje, přidat rajčata, lehce zaprášit lžičkou mouky a jakmile se rajčata rozvaří, trochu osmahnout za stálého míchání, přidat lžíci protlaku, opatrně podlít vývarem, přilít víno (2 dl) a dusit na mírném ohni. Zvlášť podusit cibuli na lžíci másla, opatrně, aby se tuk nepřipálil, případně na ní podusit houby. Pak přidat k masu, opepřit, osolit, přidat česnek a ještě hodinu a půl dodusit.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |9. řijna 2014
MŮŽU KDYKOLI Odpovědět
david.kruml.1 |16. prosince 2012
místo oleje použijte sádlo chutná to daleko líp Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!