Z mouky (polohrubé nebo hladké), másla, cukru, vejce a smetany zpracujeme křehké těsto. 2/3 těsta vyložíme formu (asi 26 cm), zbytek těsta uložíme na 30 minut ve fólii do ledničky. Připravené, okapané (můžou být i vypeckované) třešně necháme v misce se skořicovým cukrem. Hotovou marcipánovou hmotu vyválíme mezi dvěma papíry na pečení do velikosti formy a položíme na těsto, na něj navršíme dobře okapané třešně, lehce obalené ve skořicovém cukru. Rozválíme zbytek těsta a rádýlkem z něj vytvarujeme tenké proužky ze kterých vytvoříme mřížku. Pečeme 35-40 minut při 200° (horkovzduch 180°, plyn stupeň 3). Šťávu zachycenou při odkapávání třešní smícháme s třešňovým likérem, citronovou šťávou a trochou vody (celkem 1 šálek tekutiny) a dle návodu zpracujeme želatinu s touto polevou. Tekutinu necháme asi 5 minut stát, pak začne želírovat. Lžící naléváme želírující tekutinu mezi mřížky.