Staňte se našimi fanoušky na:

Frankfurtská svačinová polévka

Autor receptu: vii (47 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Tak nejprve - do "pravé frankfurtské" podle norem nepatří ani česnek, ani brambory. Já je do té své přidala z čistě zištných důvodů - snaha zasytit rodinu. A rovněž se mi doma vyskytla jen papriková klobása, tak tam šla místo párku a s paprikovým základem příjemné překvapení (takže luxusní verze) Postup: na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, po chvilce přidáme na kolečka nakrájené párky (nebo v mém případě klobásu) a asi po minutě přisypeme mouku. Promícháme a po další minutě přidáme papriku. Pozor na spálení, je to mžik. Přidáme vodu, případně v ní rozmíchaný bujón a vše rozšleháme metličkou. Vsypeme brambory (pokud někdo taky ráčí zasytit více hladových krků), osolíme a na mírném ohni povaříme asi 10 minut, dokud brambory nezměknou. Občas promícháme, aby se nám již zahuštěná polévka nepřichytila. Pokud je příliš hustá, přidáme ještě trochu vody.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

petra.stefanova.7 |4. června 2013
vypadá dobře Odpovědět
roxana-zdena |29. dubna 2013
Je výborná.... Odpovědět
vii |7. března 2013
Jak "jenom chlap"? Vy přece dokážete vařit úžasně! :-) Zkuste gulášek a pak mi řeknete. Já ho milujuuu! :-) Odpovědět
Jan |6. března 2013
Děkuji za vysvětlení, - to víte, jsem jenom chlap, ale rád si nechám poradit... ten gulášek se smetanou zkusím, díky moc ! Odpovědět
vii |6. března 2013
Vím, že někdo zjemňuje smetanou nebo mlékem, tahle je bez a taky moc dobrá. Se smetanou dělám bramborový guláš (viz. recept), taky paprikový základ, hodně podobné a ten je fakt krásně smetanovýýý a mňam..:-) Odpovědět
Jan |6. března 2013
Skromný dotaz : Nepřidáváte smetanu nebo alespon místo vody mléko ? Odpovědět
MsGracia |2. března 2013
Frankfurtskou polévku miluju. Určitě vyzkouším. Odpovědět
Jirinaja |2. března 2013
vyzkouším Odpovědět
Tea |28. února 2013
Polévka vypadá pěkně. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!