Staňte se našimi fanoušky na:

French bread / Francúzsky chlieb

Autor receptu: najkuchtickalenka (135 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
40× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vodu zmiešame s droždím a cukrom,rozmiešame kým sa droždie a cukor neroztopí.Vylejeme do pekárničky, pridáme soľ,olej a polovicu múky. Necháme premiešať par minút a pridáme zvyšnú muku.Premiešame a vypneme. Necháme 10 minút odpočívať. Znovu na pár sekúnd premiešame a vypneme .Cesto necháme takto oddychovať pat krát. Potom cesto rozdelíme na dve časti, každú na pomúčenej doske roztiahneme rukami na obdĺžnik a zrolujeme ako bagetu,spoj zlepíme a pováľame po múke. Preložíme na plech a necháme kysnúť asi pol hodinku.Pečieme na 220 st asi 20 minút.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

cvrcek |20. června 2013
zkusím :-) Odpovědět
martinnatr |10. června 2013
super Odpovědět
PF*13 |2. června 2013
uloženo Odpovědět
najkuchtickalenka |1. června 2013
Dusan co nevidite dobre??? sa pozrite na pravu stranu Odpovědět
dagmar.vrbicka |29. května 2013
vyzkouším,domácí chleba mám ráda Odpovědět
šanela |27. května 2013
zajímavé, ale do pečiva už přidávám i žitnou mouku - chutná mi to tak víc :-) jen tu pekárnu už jsme "pohřbili" ve sběrném dvoře.... Odpovědět
ladunka |26. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Menzy |25. května 2013
Také občas peču, ale zatím se mi nepodařilo vše vychytat, tak zkusím Váš recept :-) Odpovědět
li33 |25. května 2013
supr Odpovědět
zuzi |23. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!