Do zadělávací nádoby dáme suroviny na těsto v následujícím pořadí - 120 ml mléka, 60 g rozpuštěného másla, 2 žloutky, 350 g polohrubé mouky, do jednoho kouta nádoby dáme 40 g moučkového cukru s 20 g droždí a do druhého rohu dáme 1 špetku soli. Nádobu dáme do pekárnu a zapneme na program TĚSTO. Než se nám umíchá a vykyne těsto, tak si připravíme drobenku a náplně. DROBENKA - smícháme si 75 g polohrubé mouky, 75 g moučkového cukru a 75 g másla NÁPLNĚ - zvolte si dle vlastní chuti, ale přidávám malou inspiraci ;-) - TVAROHOVÁ : 1 tvaroh v papíru, 1 žloutek, 1/2 balení vanilkového pudinku, 2 lžíce krupicového cukru, 1 balení vanilkového cukru - POVIDLOVÁ: švestková povidla rozmícháme s 2 lžícemi rumu, 1 lžičkou skořice a kůrou z 1/2 citronu. - MAKOVÁ: 200 g namletého máku dáme do kastrůlku s cca 200 ml mléka a trochu povaříme (mléko dle potřeby přidáme). Do máku přidáme 2 vrchovaté PL strouhaného perníku, 0,5 KL skořice, hrstičku rozinek i s rumem ve kterém se louhovaly, 4 PL krupicového cukru, vanilkový cukr, na ovonění můžeme přidat i citrónovou kůru. Náplň povaříme cca 15 minut na mírném plameni za častého míchání. Náplň odstavíme a necháme vychladnout. - OŘECHOVÁ: do 200 ml vroucího mléka přidáme 200 g namletých vlašských ořechů, pak přidáme 100 g krupicového cukru a pak za stálého míchání povaříme. Přidáme citronovou kůru z 1/2 citronu, 1 vanilkový cukr a odstavíme z plotny. Ochutíme 1/2 lžičky skořice a 1 lžičkou rumu, podle potřeby zahustíme piškotovou strouhankou. Směs necháme vychladnout. Těsto si buď rozdělíme na dva bochánky a nebo necháme pouze jeden - je otázka, jak velké Frgály chceme. Bochánky rozválíme na tenký plát se zvýšeným okrajem. Pláty přendáme na plechy vyložený pečícím papírem. Náplně si dáme do zdobících pytlíků s řezanými špičkami a nastříkáme je na těsto. Pomašlujeme okraje a posypeme drobenkou. Pečeme při 170 °C 30 - 40 minut.