Králík v omáčce
100
1
5
Tresku osolíme a opepříme. Dáme ji do kastrolu chvíli pošírovat do rybího vývaru a poté ji přemístíme na talíř. Do pánve dáme máslo, vsypeme na něj šalotku a zesklovatíme ji. Vlijeme víno a vyvaříme ho, přisypeme mouku a orestujeme ji. Pak přilijeme vývar z pošírované ryby a jíšku provaříme. Osolíme ji a opepříme a necháme provařit. Poté do omáčky vrátíme pošírovanou rybu a prohřejeme ji. Do kastrůlku vložíme máslo, víno a mrkev nakrájenou na malé kostičky a společně je dusíme. Přidáme hrášek a cukrové lusky nakrájené na nudličky. Osolíme je a opepříme. Na talíře rozdělíme jasmínovou rýži, k ní upravíme frikasé a restovanou mrkev s hráškem. Porce ozdobíme kerblíkem a řeřichou.