Staňte se našimi fanoušky na:

Glazovaná kachní prsa

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cukr dáme do pánvičky a zalijeme vodou, aby byl ponořený. Mícháme a prohříváme až se úplně rozpustí. Přidáme kůru a šťávu z citrusů, teplotu snížíme a zvolna vaříme do zhoustnutí, odstavíme. Kůži kachních prsou mřížkovitě nařízneme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej, prsa dáme do pánve kůží nahoru a opékáme je po každé straně asi 5 minut. Maso musí zůstat uvnitř růžové. Odstavíme ze sporáku a prsa necháme asi 5 minut odležet. Maso nakrájíme šikmo na 5-6 plátků a přendáme na nahřáté talíře. Obložíme dušenými hráškovými lusky a dílky pomeranče, nakonec pokapeme citrusovým sirupem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!