Staňte se našimi fanoušky na:

Glazovaná mrkev z trouby

Autor receptu: Kačka2 (70 receptů)

Skvělý recept z trouby, u kterého nemusíte stát, ale přesto pozor, mrkev nepřepečte! Měla by být stále pevná na skus, ne rozbředlá.

Množství: Pro 4 osoby
Obtížnost: Snadné
Příprava: 10 min.
Vaření: 25 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Troubu předehřejte na 220 °C. Pekáček zlehka vymažte olejem. Mrkev promíchejte s máslem a rozložte do pekáčku v jedné vrstvě.
  2. Pečte 10 minut. Mezitím smíchejte pomerančovou šťávu, javorový sirup, zázvor, muškátový oříšek a osolte a opepřete podle chuti.
  3. Mrkev vyndejte z trouby a přelijte připravenou směsí. Pomocí obracečky plátky mrkve obraťte a pečte cca dalších 15 minut, až budou dozlatova a půjdou znadno propíchnout vidličkou. Znovu promíchejte obracečkou a podávejte horké.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!