Brambory uvaříme ve slupce. Zatímco se vaří, připravíme pesto: Na hustou omáčku rozmixujeme piniová semínka, 3 lžíce parmazánu, česnek, olivový olej, bazalku, sůl a pepř. Teplé brambory oloupeme, prolisujeme a zpracujeme s hladkou moukou, vejcem a solí na těsto. Z těsta tvoříme asi jako palec tenké válečky, které nakrájíme na 4-5centimetrové kousky (pracujeme rychle, těsto stáním řídne). Každý noček vyválíme v mouce, mezi palcem a malíčkem jej mírně prohneme a z jedné strany na něj obtiskneme obrácenou vidličku, abychom vytvořili drážky, ve kterých lépe ulpí omáčka. Takto připravené gnocchi postupně vkládáme do hrnce vroucí osolené vody - každý vaříme 2 minuty. Zároveň krátce povaříme doměkka rozebranou brokolici. Uvařené scezené gnocchi promícháme s pestem a scezenou brokolicí. Podáváme je posypané strouhaným parmazánem.