Staňte se našimi fanoušky na:

Gnocchi se zlatými hrozinkami a kakaem

Autor receptu: Olina.olga (333 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Pozn.: Přesné ingredience na výrobu omáčky jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích). Gnocchi: Uvařte brambory ve slupce v osolené vařící vodě doměkka, cca 25-30 minut. Slijte vodu a brambory oloupejte. Protlačte brambory přes lis nebo je rozšťouchejte a přendejte na čistou pracovní plochu. Vpracujte rukama vejce a parmezán, brambory osolte a opepřete. Přidejte takové množství mouky, abyste vytvořili plastické tvárné těsto. Nakrájejte těsto na kousky, vyválejte na válečky a odkrajujte z nich špalíky 2,5 cm dlouhé. Poprašte je zbylou moukou. Dejte gnocchi co nejdříve vařit, jinak se začnou lepit. Vařte je po malých dávkách ve velkém hrnci v osolené vařící vodě, až vyplavou k povrchu. Omáčka: Ve velké míse smíchejte hořké kakao (1 lžíce), hrozinky (zlaté sultánky nasáklé v teplé vodě a osušené, 2 lžíce), parmezán (čerstvě nastrouhaný, 60 g), slanou ricottu (čerstvě nastrouhanou na salát, 60 g), polovinu rozpuštěného másla (62,5 ml), kandovanou citronovou kůru (na jemno nasekanou, 30 g), skořici (mletá, špetka), sůl a namletý bílý pepř. Děrovanou naběračkou přendávejte uvařené gnocchi do mísy a jemně je promíchávejte s omáčkovou směsí, aby se celé obalily. Pokapejte zbylým rozpuštěným máslem (62,5 ml) a posypte parmezánem. Podávejte horké.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kote19 |26. února 2013
zaqjímavý recept :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!