Na omáčku očistíme houby, nakrájíme je na plátky a smažíme s najemno nakrájenou cibulí, špetkou soli a černého pepře asi 10 minut. Část hub necháme stranou na ozdobu. Ořechy nasekáme najemno, do mixéru přidáme usmažené houby a mixujeme. Během mixování postupně přiléváme olej až vznikne hustá omáčka. Na gnocchi dáme do mísy mouku, okapanou ricottu, vejce, nastrouhaný sýr, špetku soli a bílého pepře, promícháme. Těsto přesuneme na pomoučený vál a dál hněteme až je hladké a celistvé. Vytvarujeme válečky Ø asi 2 cm a nakrájíme je na kousky dlouhé 1,5 cm a stiskneme je zadní stranou vidličky (získají tak správný tvar) a položíme je na pomoučený vál. Gnocchi dáme do vroucí mírně osolené vody a jak vyplavou na povrch, slijeme je. Uvařené gnocchi přesypeme do velké pánve, přidáme k nim houbovou omáčku a hrst nastrouhaného sýru, promícháme a nakonec ozdobíme osmaženými plátky hub.