Staňte se našimi fanoušky na:

Grand Wiener Sachertorte

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KORPUS - 150g bílé čokolády, 150g másla, 6 bílků, 6 žloutků, 100g krupicového cukru, špetka soli, lžička jemně strouhané pomerančové kůry, 150g hladké mouky, 25g kukuřičné mouky, 2 lžičky vinného kamene + NÁPLŇ - 150g meruňkového džemu NA SVLAŽENÍ KORPUSU - 4 lžíce světlého kakaového likéru, 4 lžíce 100% pomerančového džusu NA POTŘENÍ KORPUSU - 100g meruňkového džemu, 125ml smetany ke šlehání, 300g kvalitní bílé čokolády + NA ZDOBENÍ - 200g bílé čokolády a 1/2 lžičky kakaa V misce v horké vodní lázni rozpusťte nalámanou čokoládu s máslem a vymíchejte dohladka. Vyšlehejte žloutky s polovinou cukru, solí i pomerančovou kůrou a po částech do pěny zašlehejte zchladlý čokoládový základ. V další misce vyšlehejte z bílků sníh, zašlehejte do něj šlehačem zbylý cukr a pěnu vmíchejte střídavě s hladkou moukou promíchanou s kukuřičnou i vinným do žloutkového základu. Těsto nalijte do kruhové formy (průměr 24 cm) s pečícím papírem a korpus pečte 25-30 minut na 170°C. Piškot nechte ve formě cca 10 minut a pak ho uvolněte a vyklopte na mřížku. Úplně zchladlý 2x prokrojte. Spodní piškotový plát svlažte polovinou likéru smíchaného s pomerančovým džusem a potřete polovinou džemu. Přiložte druhý plát a postup opakujte. Po přiložení třetího piškotového plátu potřete složený korpus vč. boku dalším rozehřátým meruňkovým džemem (zatáhne póry a nenasákne příliš čoko polevu). Smetanu přiveďte skoro k varu, odstavte a nechte v ní rozpustit nalámanou bílou čokoládu. Hmotu vymíchejte dohladka, nechte ji krátce zchladnout a celý dort přelijte. Takto upravený (podklad nesmí prosvítat) dejte na asi 30 minut do chladu. Nakonec můžete ozdobit lístečky nebo hoblinami bílé čokolády, můžete zkusit efektní vlny a lehce posypat kakaem. Obdobně můžete připravit Mramorový malinový Sachertorte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!