Staňte se našimi fanoušky na:

Grapefruitový pikantní předkrm

Autor receptu: Zebra (391 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Grapefruity omyjeme, osušíme a nahoře i dole skrojíme tak, aby na podloženém talíři stály.Svrchu dolů okrajujeme dobře omytou kůru i s bílou vnitřní dužinou a blánou,na talířku zůstanou jen čisté dílky grepu, spojené mezi blanami.Špičkou nože je vykrajujeme a vkládáme do mísy.Z citronu vymačkáme šťávu, oloupaná avokáda nakrájíme na plátky a hned zakapeme citronovou šťávou.Omytý a osušený salát nakrájíme na proužky.Jádra oříšků nejprve krátce nasucho opečeme za stálého potřásání pánví.Sejmeme slupičky.Jádra nakrájíme na tenké plátky a lehce opečeme v oleji.Vařenou šunku nakrájíme na nudličky.Smetanu a citronovou šťávu prošleháme, osolíme, opepříme, přisladíme – má mít mírně ostrou chuť. Talířky vyložíme hlávkovým salátem a dílky grepů, plátky avokáda, na ně rozdělíme plátky opražených oříšků a nakrájenou šunku.Salátovou omáčku můžeme podávat zvlášť, každý si poslouží podle chuti. Podáváme s bílým pečivem nebo banketkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

honzapetrik91 |25. června 2013
Skvělý recept Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!