Staňte se našimi fanoušky na:

Gratinované brambory

Autor receptu: Zebra (391 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1. Nejdřív si předehřejte troubu na 190 °C. Brambory pečlivě oloupejte a nastrouhejte je na asi tři milimetry tenké plátky. 2. Do hrnce nalijte smetanu a mléko, vhoďte celé stroužky česneku a přiveďte k jemnému varu. Teprve pak přidejte plátky brambor, nechte je tři minuty probublávat a usilovně míchejte, aby se neslepily a nepřilnuly ke dnu hrnce. 3. Děrovanou naběračkou brambory vyjměte z mléka a polovinu jich naskládejte do zapékací mísy a zasypte polovinou sýra. Přidejte druhou polovinu brambor. 4. Z mléka a smetany vyndejte česnek a naběračkou brambory zalijte tak, aby tekutina dosáhla k poslední vrstvě, ale brambory neplavaly. Navrch nasypte sýr. Pečte pětatřicet až čtyřicet minut a nakonec na pět minut zvyšte teplotu v troubě, aby se udělala zlatavá krusta. TIP – Gratinované brambory jsou moc dobré, když je okořeníte čerstvou šalvějí nebo tymiánem. Dobrý je i pepř.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!