Uvařené brambory sceďte a nechte vychladnout, do bešamelové omáčky vmíchejte parmazán. Oloupané brambory nakrájejte na 1 cm silné plátky. Trochou másla vymažte zapékací mísu a dno pokryjte vrstvou brambor. Mezery vyplňte kousky brambor tak, aby bylo dno zakryté. Přelijte vrstvou bešamelu, posypte šunkou a sekanými ořechy. Pokračujte další vrstvou brambor, kterou přikryjte na plátky nakrájenou mozzarellou a potřete trochou bešamelu. navrch dejte ještě vrstvu brambor a přelijte zbytkem bešamelu. Posypte strouhankou a na ní položte kousky zbylého másla. Pečte asi 25 minut na 180°C. Ozdobte půlkami ořechů a podávejte teplé jako předkrm nebo hlavní jídlo. BEŠAMEL 2 lžíce másla, lžíce hl. mouky, 250 ml mléka, 1 bílek, 4 lžíce strouhaného čedaru V kastrůlku rozpusťte máslo, přidejte mouku a udělejte světlou jíšku, přidávejte po troškách mléko a stále míchejte až získáte hladký, dostatečně hustý, bešamel. Z bílku ušlehejte tuhý sníh a důkladně promíchejte s bešamelem a čedarem, osolte a opepřete.