Telecí řízky rozklepeme hodně do šířky, potřeme olejem a necháme v chladnu chvíli odležet. Před přípravou je vyjmeme, necháme odkapat, osušíme, potřeme olejem, vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a grilujeme 3-3 1/2 minuty. Potom je obrátíme, opět potřeme olejem a grilujeme stejnou dobu. Přeložíme je do malých zapékacích misek {nebo do misek zhotovených z alobalu), pokryjeme horkou kapiovou směsí, posypeme strouhaným sýrem, poklademe vločkami másla a zapečeme pod grilem, až se sýr roztaví. Hned je podáváme s opečenými brambory a s kompotem. Příprava směsi: Cibuli drobně nakrájíme, zpěníme na oleji, přidáme drobně nakrájenou kapii a podusíme. Poprášíme je mletou paprikou, hned nato přidáme kečup a ještě krátce prohřejeme.