Staňte se našimi fanoušky na:

Gratinované telecí řízky s kapiovou směsí

Autor receptu: Maruška (380 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Telecí řízky rozklepeme hodně do šířky, potřeme olejem a necháme v chladnu chvíli odležet. Před přípravou je vyjmeme, necháme odkapat, osušíme, potřeme olejem, vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a grilujeme 3-3 1/2 minuty. Potom je obrátíme, opět potřeme olejem a grilujeme stejnou dobu. Přeložíme je do malých zapékacích misek {nebo do misek zhotovených z alobalu), pokryjeme horkou kapiovou směsí, posypeme strouhaným sýrem, poklademe vločkami másla a zapečeme pod grilem, až se sýr roztaví. Hned je podáváme s opečenými brambory a s kompotem. Příprava směsi: Cibuli drobně nakrájíme, zpěníme na oleji, přidáme drobně nakrájenou kapii a podusíme. Poprášíme je mletou paprikou, hned nato přidáme kečup a ještě krátce prohřejeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |20. ledna 2015
ukládám Odpovědět
Lucinka |22. července 2013
Je to opravdu výborné! :) Odpovědět
Mona22 |25. června 2013
vypadá to moc dobře :) Odpovědět
Lucinka |18. června 2013
Vyzkouším :) Odpovědět
Michi |4. června 2013
like Odpovědět
freya |20. ledna 2013
mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!