Vepřové řízky odblaníme, po obvodech nakrojíme na několika místech a naklepeme. Potřeme je olejem, posypeme paprikou a necháme v misce v chladničce proležet 1-2 hodiny. Před přípravou je osušíme, urovnáme do původního tvaru a výšky, potřeme olejem a vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem. Opékáme je 3-3 1/2 minuty, pak je obrátíme a stejnou dobu opékáme i na druhé straně. V kontaktním grilu, zahřátém na nejvyšší stupeň, je opékáme 1 1/2-2 minuty. Opečené řízky přeložíme do malých zapékacích misek, osolíme, potřeme kečupem, posypeme strouhanou nivou, poklademe vločkami másla a zapečeme pod grilem, až se sýr roztaví. Řízky můžeme zapékat i v miskách zhotovených z alobal u. Při přípravě na kontaktním grilu postupujeme podle předchozího předpisu. Podáváme s rýží a s kompotem.