Vepřové řízky odblaníme, po obvodech nařízneme na několika místech a naklepeme. Potřeme je olejem, opepříme a necháme v misce v chladničce 1-2 hodiny odležet. Před přípravou je osušíme, urovnáme do původního tvaru a výšky, potřeme olejem a vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem. Opékáme je 3-3 a 1/2 minuty, pak je obrátíme a stejnou dobu opékáme na druhé straně. V kontaktním grilu pečeme řízky při nejvyšším záhřevu 1 1/2-2 minuty. Opečené řízky přeložíme do jednoporcových zapékacích misek, poklademe je salámem, posypeme strouhaným sýrem promíchaným se strouhankou, poklademe vločkami másla a zapečeme pod grilem, až se sýr roztaví. Hned je podáváme. Řízky můžeme zapéci i v miskách zhotovených z alobalu. Při přípravě na kontaktním grilu položíme na spodní desku alobal, na něj připravené řízky, kontaktní gril nastavíme do polohy pro zapékání a řízky zapékáme, až se sýr roztaví. Podáváme s bramborovou kaší a s kompotem.