Staňte se našimi fanoušky na:

Gratinovaný kachní konfit

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kachní stehna očistíme, posypeme hrubou solí, tymiánem, přidáme bobkový list, pepř a necháme 6 hodin marinovat. Pak stehna vložíme do pekáče s rozehřátým sádlem a konfitujeme (pečeme zvolna při 80°C) 8 hodin, nejlépe přes noc. Když je maso hotové, vyndáme, stehna zbavíme kůže, vykostíme a jednotlivé porce masa rozdělíme do gratinovacích misek o průměru cca 16 cm. Osolíme, opepříme, přidáme tymián z jedné větvičky a nakonec lžíci sádla na povrch masa. Oloupané brambory na struhadle nastrouháme na tenké plátky, cca 2-3 mm a lehce "na skus" povaříme ve smetaně (cca 4-5 minut), do které jsme přidali sůl, muškátový oříšek a bobkový list. Následovně vložíme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme strouhaným sýrem a pečeme v troubě 25 minut na 160°C. Po zapečení necháme vystydnout a ztuhnout, vykrojíme kolečko, které položíme na kachní maso v gratinovací misce. Společně znovu krátce zapečeme, aby se chutě spojily. Kachní kůži a kosti upečeme v troubě. V hrnci opečeme do tmava cibuli s mrkví a celerem, vložíme pečené kosti, kůži, podlijeme vínem, přidáme bobkový list, snítku tymiánu, zalijeme vodou a vaříme 3 hodiny. Následně scedíme a dále zredukujeme cca na 1/2 obsahu. Podle konzistence zahustíme máslem smíchaným s moukou 1:1. V servírovacích miskách dochutíme 2 lžícemi zakysané smetany.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rentiér1946 |1. srpna 2013
Je to moc dobré, ale dost náročné .... jak na čas, tak na finance. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!