Staňte se našimi fanoušky na:

Gratinovaný květák

Autor receptu: zimolka (250 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Očištěný květák rozebraný na růžičky uvaříme v malém množství osolené vody nebo jen v páře tak, aby nebyl příliš měkký. Ihned přelijeme studenou vodou a necháme dobře okapat. Ze 40 g másla, mouky, smetany a trošky vody uděláme nepříliš hustý bešamel, do něhož vmícháme nastrouhaný sýr (2 lžíce z něho dáme stranou). Osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Růžičky květáku opatrně naskládáme do zapékací misky, aby se nepoškodily, a přelijeme bešamelem, jímž vyplníme mezery mezi jednotlivými růžicemi. Povrch posypeme zbylými 2 lžícemi sýra a poklademe kousky másla. Dáme zapéci do středně teplé trouby (200 °C) tak, aby povrch byl zlatový.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!