Vepřová játra můžeme den před přípravou zalít mlékem a nechat v chladničce odležet, aby získala jemnější chuť. Pak je opláchneme, nakrájíme na plátky, odblaníme je, po obvodech několikrát mělce nařízneme, lehce naklepeme a opepříme. Potřeme je olejem a grilujeme na mřížce grilu 3-31/2 minuty, pak je obrátíme, opět potřeme olejem a stejnou dobu pečeme i na druhé straně. Hotová játra mají být uvnitř růžová. Játra osolíme, přeložíme na talíře, přelijeme horkou směsí, kterou jsme připravili předem a podáváme s rýží nebo s opečenými brambory. Příprava směsi: Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle a lžíci oleje, přidáme rozetřený česnek, sůl, kečup a dusíme minutu. Zalijeme je vínem, necháme přejít varem a podáváme.