Klobása 8 bílých bavorských klobás, 4 bavorské (nebo debrecínské) párečky, 3 barevné papriky, 2lžíce oleje, lžička mleté papriky, 150g horčice, 150g kečupu NA BARBECUE OMÁČKU: 100g kečupu, 1 lžíce hořčice, 1 lžička worcestru, 1/2 lžičky octa, 1 stroužek česneku, 1 lžička oleje, špetka pepře Papriky zbavenbé jádřince nakrájíme na kousky. Párečky pokrájíme na špalíčky. Na grilovací jehly napíchneme jeden konec klobásy, pak na jehlu navlékáme střídavě kousky párečků a barevných paprik a na závěr napíchneme druhý konec klobásy. Vzniknou tak pestré špízky ve tvaru luku. Olej dobře rozmícháme s mletou paprikou, špízy jím důkladně potřeme a opékáme z každé strany asi 5 minut na rozpáleném grilu. Barbecue omáčku připravíme smícháním kečupu,hořčice,worcestru,octa a utřeného česneku se lžičkou oleje. Podle chuti opepříme.