Tvrdou housku nejdříve ze všeho přelijeme pivem a necháme ji rozmočit. Mezitím si spaříme rajčata (nakrojíme lehce slupku a krátce je namočíme do horké vody, aby šla potom lépe loupat), oloupeme slupku a plody rozpůlíme. Opatrně vydlabeme jadérka a dužninu nakrájíme na malé kostičky. Oloupeme cibuli s česnekem a rovněž je nakrájíme na drobné kostičky. Omytou a otřepanou petrželku nadrobno nasekáme. Rozmočenou housku vymačkáme, rozmělníme ji a spolu s vejcem vmícháme do mletého masa. Přidáme pokrájenou cibuli, česnek, rajčata a petrželku. Podle chuti osolíme a opepříme. Alobal potřeme olejem a posypeme mletou sladkou paprikou. Ze sekané vytvarujeme váleček, který zabalíme do připraveného alobalu. Grilujeme asi 20 minut. Potom fólii opatrně rozevřeme a sekanou několikrát šikmo nakrojíme. Do řezů nakonec vložíme plátky sýra a fólii opět uzavřeme. Sekanou vrátíme na gril a ještě několik minut ji grilujeme, dokud se sýr nezačne tavit. Podáváme v teplé i studené podobě s čerstvým bílým pečivem nebo grilovanými bramborami a zeleninou či zeleninovým salátem.