Staňte se našimi fanoušky na:

Grilované hovězí maso

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

MARINOVANÉ 1kg libového hovězího masa + Marináda: 1dl rumu, 1dl sójové omáčky, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžičky dijonské hořčice, lžička strouhaného zázvoru, stroužek česneku, 1/4 lžičky cayenského pepře Maso nakrájíme na silnější plátky. Suroviny na marinádu promícháme v míse, pak do ní dáme maso, důkladně ji do něj vetřeme a necháme odležet v chladu (nejlépe do druhého dne). Marinované maso grilujeme na rozžhaveném grilu z každé strany asi 4-7 minut. Hotové maso zabalíme do alobalu, necháme 5 minut odležet a teprve pak nakrájíme na tenké nudličky. K masu se hodí salát, hranolky nebo čerstvé pečivo. S HOŘČICÍ 1kg hovězího hrudí bez kosti, 4 stroužky česneku, 1/4 šálku dijonské hořčice, 3 lžíce čerstvého tymiánu, 2 lžíce rozmarýnu, 2 lžíce oleje, 2 velké cibule, sůl, pepř V hmoždíři rozmělníme čerstvé bylinky s česnekem, olejem solí a pepřem. Bylinkovou směs smícháme s hořčicí a potřeme rozklepané maso. Zabalíme ho jako roládu a zpevníme provázkem. Maso obložíme měsíčky cibule, zabalíme do alobalu a dáme na gril. Pečeme 1,5-2 hodiny. Jako příloha se hodí brambory se slupkou, pečené v alobalu vedle masa.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!