JEHNĚČÍ MARINOVANÉ 4 kotlety, 2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce tymiánu, 1 lžíce šalvěje, 2 bobkové listy, sůl, pepř Česnek prolisujeme a v malé misce smícháme s bylinkami a olejem. Každou kotletu zvlášť položíme na čtverec z alobalu, osolíme, opepříme a pokapeme česnekovo-bylinkovou směsí. Každý balíček pečlivě zabalíme a pečeme na grilu 5-10 minut. VEPŘOVÉ BARBECUE 1kg kotlet bez kosti + Marináda: stroužek česneku, lžička kmínu, lžička maizeny, lžička chilli, lžička oregana, lžička papriky, 1 citron, 1/4 lžičky cayenského pepře, 1/2 hrnku barbecue omáčky (hotové) Na marinádu smícháme v misce šťávu z celého citronu s barbecue omáčkou a všemi sypkými přísadami. Kotlety potřeme marinádou a necháme odležet aspoň 2 hodiny v ledničce (nejlépe ale do druhého dne). 15 minut před grilováním je vyndáme a grilujeme 5 minut z každé strany. MEDOVÉ S CITRONEM 4 kotlety + Marináda: 2 lžíce medu, lžíce pomerančové kůry, 2 stroužky česneku, 1/2 šálku pomerančové šťávy, 1 a 1/2 lžíce sójové omáčky, lžíce zázvoru, 1 a 1/2 lžíce francouzské hořčice Maso očistíme a zbavíme tuku. Všechny suroviny na marinádu promícháme a potřeme maso, necháme odležet 20 minut. Těsně před grilováním vepřové kotlety znovu potřeme marinádou a na rozžhaveném grilu je opečeme 5 minut z každé strany.