V malém kastrůlku rozehřejeme na mírném plameni máslo společně s medem. Citron omyjeme a rozkrojíme na poloviny. Jednu odložíme stranou, z druhé vymačkáme šťávu, kterou přidáme do kastrůlku k máslu a medu. Ještě jednou společně promícháme a pak odstavíme z ohně. Připravíme si ananas: omyjeme jej, ostrým nožem okrájíme hrubou slupku a případně ještě dočistíme. Pak jej rozkrojíme podélně na čtvrtky. Na prkénku vykrojíme tuhé středy a nakrájíme na asi 2 cm silné plátky. Banány oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Plody by měly být dostatečně pevné, nikoli přezrálé. Bude se s nimi lépe pracovat. Ananas s banánem střídavě máslovou směsí s medem a zvolna upečeme na grilu. Rozdělíme na porce a podáváme s ovocným nebo čokoládovým toppingem.