Papriky zbavte jádřince, dobře omyjte a nechte okapat. Pečicí troubu nastavte na gril a rozpalte na 250 stupňů. Připravené papriky rozložte na plech, potřete je trochou oleje a pečte asi 8 minut, pak je obraťte a pečte i po druhé straně. Přitom dávejte pozor, aby se slupka příliš nespálila a nezhořkla. Stroužky česneku oloupejte. Tymián i rozmarýn opláchněte a nasekejte nahrubo. Do pánve nalijte 50 ml oleje, rozehřejte ho a nechte na něm zesklovatět česnek. Přimíchejte bylinky. Směs nechte mírně zchladnout. Pak ji smíchejte se zbylým množstvím oleje a osolte. Grilované papriky naskládejte do sklenic a zalijte ochuceným olejem. Uzavřete a nechte asi 4 týdny rozležet. Poté podávejte s chlebem nebo jen samotné jako chuťovku.