MAKRELY S CITRONEM 4 vykuchané makrely, 4 citrony, 20 lístků máty, olivový olej, sůl, pepř Do makrel uděláme několik mělkých zářezů, citrony nakrájíme na kolečka. Břišní dutinu naplníme citronem a mátovými lístky, zastříkneme olejem, osolíme a opepříme. Grilovací tácek vyložíme alobalem, poskládáme na něj ryby a uzavřeme. Opékáme asi 15 minut a ihned podáváme. PRAŽMA PLNĚNÁ RAJČATY 4 menší pražmy po 400g, 4 středně velká rajčata, sůl, pepř, po lžičce sladké papriky, saturejky a oregana, olivový olej Vykuchané pražmy osušíme, posypeme směsí koření a lehce osolíme. Pražmy mají pevnější kůži a tak ji na několika místech nařízneme, aby se koření dostalo i do masa. Připravíme si alobalové čtverce, do středu položíme ryby, do jejich břišní dutiny dáme plátky rajčat, rybu pokapeme olivovým olejem a zabalíme do alobalu. Balíčky pečeme na grilu 10-15 minut. KAPŘÍCI S CIBULÍ 2 menší kapři asi 45cm, 2 červené papriky, 4 cibule, olivový olej, kmín, sůl, pepř Papriky vcelku opečeme nad ohněm, dokud nezčernají a dáme je na pár minut do igelitového sáčku. Když se slupka zapaří, jde pak snadno sloupnout. Cibule nakrájíme na klínky a s kmínem je osmahneme na troše oleje. Vykuchané a šupin zbavené kapry zvenku i zevnitř osolíme a opepříme. Břišní dutinu naplníme paprikou, osolíme a opepříme. Na alobal rybu položíme, navrstvíme na ni cibuli a zabalíme. Pečeme na grilu 15-20 minut.