Recept Kapr na staročeský způsob
60
7
4
Vepřové řízky odblaníme, rozklepeme do šířky, opepříme, poklademe nádivkou, přeložíme na půlky, okraje masa sklepneme paličkou a upevníme jehlami na závitky. Řízky potřeme olejem, vložíme do misky a necháme 1-2 hodiny odležet. Osušíme je, potřeme olejem, vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a opékáme 3 1/2-4 minuty. Obrátíme je, opět potřeme olejem a stejnou dobu opékáme na druhé straně. V kontaktním grilu pečeme řízky při vysoké teplotě 2 minuty. Podáváme s bramborovou kaší a s kompotem. Příprava nádivky: Salám nakrájíme na nudličky, osmahneme na másle, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a umícháme řidší nádivku. Nakonec vmícháme jemně usekanou petrželku.