NA HOŘČICI 4 steaky, 8 lžic olivového oleje, 4 stroužky prolisoveného česneku, 7 lžiček jemné hořčice Olej, česnek a hořčici smícháme v misce a směs důkladně vetřeme do masa. Necháme 30 minut odležet. Na středně rozehřátý gril položíme maso, po 10ti minutách ho potřeme směsí a obrátíme. Z druhé strany pečeme cca 7 minut. NA VÍNĚ 4 hovězí steaky po 200g, 1/2 citronu, 100ml olivového oleje, 100ml červeného vína, sůl, pepř Maso omyjeme a důkladně osušíme. Na marinádu smícháme šťávu z poloviny citronu s olivovým olejem a červeným vínem. maso do marinády naložíme nejlépe do druhého dne. Před grilováním maso lehce osušíme, pak grilujeme z každé strany 4-7 minut. Hotové maso osolíme, opepříme a zabalíme do alobalu na 5 minut. Jako příloha se hodí salát, grilovaná zelenina nebo pečivo.