Recept Kapr na staročeský způsob
60
7
4
Telecí řízky rozklepeme hodně do šířky, poklademe plátky šunky, přeložíme v půli, okraje masa sklepneme paličkou a upevníme párátky. Řízky potřeme olejem a necháme chvilku odležet. Před podáváním je necháme odkapat, osušíme, potřeme olejem, vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a grilujeme 3 1/2-4 minuty. Potom je obrátíme, potřeme olejem a opět grilujeme stejnou dobu. V kontaktním grilu, zahřátém na nej-vyšší stupeň, je grilujeme 1 1/2-2 minuty. Řízky osolíme, přeložíme na talíře, poklademe prohřátým kompotovaným ovocem, potom šlehačkou promíchanou s křenem, cukrem a citrónovou šťávou a podáváme. Vhodná příloha jsou smažené bramborové hranolky nebo rýže.