Recept Kapr na staročeský způsob
60
7
4
Vepřové řízky odblaníme, po obvodech nařízneme na několika místech, jemně naklepeme, potřeme olejem, okořeníme a necháme v misce odležet 1-4 hodiny. Řízky osušíme, urovnáme do původního tvaru a výšky, potřeme olejem a vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem. Opékáme je 3-4 minuty, pak je obrátíme, opět potřeme olejem a stejnou dobu opékáme po druhé straně. V kontaktním grilu, zahřátém na nejvyšší stupeň, pečeme řízky 1 1/2-2 minuty. Hotové řízky osolíme a hned podáváme. Na talířích je obložíme drobně nakrájenou cibulí nebo nastrouhaným křenem, hořčicí a čerstvou nebo sterilovanou zeleninou. Vhodná příloha jsou různě upravené brambory.