Vepřové řízky odblaníme, po obvodech nařízneme na několika místech, jemně naklepeme, potřeme olejem, opepříme a necháme v misce 1-4 hodiny odležet. Řízky osušíme, urovnáme do původního tvaru a výšky, potřeme olejem a vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem. Opékáme je 3 až 1/2-4 minuty, obrátíme je, opět potřeme olejem a stejnou dobu opékáme po druhé straně. V kontaktním grilu opékáme řízky při vysoké teplotě 1 1/2-2 minuty. Slaninu nakrájíme na nudličky, rozškvaříme na lžíci oleje, přidáme na plátky nakrájená drůbeží játra a na nudličky nakrájený salám, sekanou petrželku a vše osmažíme. Měkké řízky osolíme, na talířích poklademe játrovou směs a podáváme s různě upravenými brambory a se zeleninovém salátem.