Staňte se našimi fanoušky na:

Grilované vepřové řízky s játrovou směsí

Autor receptu: Zebra (391 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřové řízky odblaníme, po obvodech nařízneme na několika místech, jemně naklepeme, potřeme olejem, opepříme a necháme v misce 1-4 hodiny odležet. Řízky osušíme, urovnáme do původního tvaru a výšky, potřeme olejem a vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem. Opékáme je 3 až 1/2-4 minuty, obrátíme je, opět potřeme olejem a stejnou dobu opékáme po druhé straně. V kontaktním grilu opékáme řízky při vysoké teplotě 1 1/2-2 minuty. Slaninu nakrájíme na nudličky, rozškvaříme na lžíci oleje, přidáme na plátky nakrájená drůbeží játra a na nudličky nakrájený salám, sekanou petrželku a vše osmažíme. Měkké řízky osolíme, na talířích poklademe játrovou směs a podáváme s různě upravenými brambory a se zeleninovém salátem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!