Vepřové řízky odblaníme, po obvodech nařízneme na několika místech, jemně naklepeme, potřeme olejem, opepříme a necháme v misce odležet 1-4 hodiny. Krátce před grilováním masa osmahneme na másle houby nakrájené na plátky, poprášíme je moukou, krátce osmahneme, podlijeme trochou vody, rozmícháme, přidáme bujonovou kostku a podusíme několik minut. Přidáme smetanu, drobně usekaný kopr, sůl. citrónovou šťávu a omáčku uvedeme k varu. Řízky osušíme, urovnáme do původního tvaru a výšky, potřeme olejem a vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem. Opékáme je 3 1/2-4 minuty, pak je obrátíme, opět potřeme olejem a stejnou dobu opékáme po druhé straně. V kontaktním grilu pečeme řízky při vysoké teplotě 1 1/2-2 minuty. Hotové řízky přeložíme na talíře, osolíme, přelijeme omáčkou a podáváme. Vhodná příloha je rýže nebo jemné noky.