Staňte se našimi fanoušky na:

Grilované vepřové řízky se žampiony

Autor receptu: IvankaMaminka (372 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřové řízky odblaníme, po obvodech nařízneme na několika místech, jemně naklepeme, potřeme olejem, okořeníme paprikou a necháme v misce odležet 1-4 hodiny. Těsně před grilováním masa nakrájíme žampiony (houby) na plátky, osmahneme je na másle, zalijeme smetanou a kečupem, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Řízky osušíme, urovnáme do původního tvaru a výšky. Potřeme olejem a vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem. Opékáme je 3 1/2-4 minuty, pak je obrátíme, opět potřeme olejem a stejnou dobu opékáme po druhé straně. V kontaktním grilu, zahřátém na nejvyšší stupeň, je opékáme 1 1/2-2 minuty. Hotové řízky osolíme, přeložíme na talíře, poklademe žampionovou (houbovou) směsí a hned podáváme. Vhodná příloha jsou smažené bramborové hranolky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!