Vepřové řízky odblaníme, po obvodech nařízneme na několika místech, jemně naklepeme, potřeme olejem, okořeníme paprikou a necháme v misce odležet 1-4 hodiny. Těsně před grilováním masa nakrájíme žampiony (houby) na plátky, osmahneme je na másle, zalijeme smetanou a kečupem, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Řízky osušíme, urovnáme do původního tvaru a výšky. Potřeme olejem a vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem. Opékáme je 3 1/2-4 minuty, pak je obrátíme, opět potřeme olejem a stejnou dobu opékáme po druhé straně. V kontaktním grilu, zahřátém na nejvyšší stupeň, je opékáme 1 1/2-2 minuty. Hotové řízky osolíme, přeložíme na talíře, poklademe žampionovou (houbovou) směsí a hned podáváme. Vhodná příloha jsou smažené bramborové hranolky.