Staňte se našimi fanoušky na:

Grilované vepřové řízky v leču

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřové řízky odblaníme, po obvodech nařízneme na několika místech, jemně naklepeme, potřeme olejem, posypeme paprikou a necháme v misce odležet 1-4 hodiny. Mezitím na troše oleje zpěníme cibuli nakrájenou na tenká půl kolečka, přidáme lečo, kečup, sůl a krátce podusíme. Podle chuti okořeníme paprikou, přidáme smetanu a prohřejeme. Řízky osušíme, urovnáme do původního tvaru a výšky, potřeme olejem a vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem. Opékáme je 31/2-4 minuty, pak je obrátíme, potřeme olejem a stejnou dobu opékáme na druhé straně. V kontaktním grilu, zahřátém na nejvyšší stupeň, je pečeme 1 1/2-2 minuty. Hotové řízky osolíme a na talířích přelijeme připraveným lečem. Vhodná příloha je rýže nebo těstoviny.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!