Vepřové řízky odblaníme, po obvodech nařízneme na několika místech, jemně naklepeme, potřeme olejem, posypeme paprikou a necháme v misce odležet 1-4 hodiny. Mezitím na troše oleje zpěníme cibuli nakrájenou na tenká půl kolečka, přidáme lečo, kečup, sůl a krátce podusíme. Podle chuti okořeníme paprikou, přidáme smetanu a prohřejeme. Řízky osušíme, urovnáme do původního tvaru a výšky, potřeme olejem a vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem. Opékáme je 31/2-4 minuty, pak je obrátíme, potřeme olejem a stejnou dobu opékáme na druhé straně. V kontaktním grilu, zahřátém na nejvyšší stupeň, je pečeme 1 1/2-2 minuty. Hotové řízky osolíme a na talířích přelijeme připraveným lečem. Vhodná příloha je rýže nebo těstoviny.