S MERUŇKOVOU NÁPLNÍ 1,2kg vepřové pečeně bez kosti, sůl, pepř + Marináda: šálek meruňkového džemu, 1 citron, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1 cibule, 1 lžička sójové omáčky, 1/2 šálku sherry, 1/2 šálku vody, olej + Náplň: 2 šálky strouhanky, 1/2 lžičky šalvěje, 1/4 lžičky cibulové natě, 1/3 šálku sušených meruněk, lžíce meruňkové marinády Na marinádu osmahneme na oleji cibuli, přidáme zázvor, zasmahneme a pak přidáme ostatní přísady na marinádu kromě citronu. Vaříme dalších 5 minut, nakonec přilijeme šťávu z citronu. Do masa uděláme do tukové vrstvy zářezy, ostrým nožem nařízneme tak, aby se pečeně dala rozevřít a naplnit. Všechny suroviny na náplň smícháme a vložíme do kapsy, svážeme provázkem, potřeme marinádou a dáme odležet do chladu. Za častého potírání marinádou grilujeme 45-50 minut. Upečené maso zabalíme na 15 minut do alobalu a podáváme s grilovanými plátky jablek. KOŘENĚNÁ PANENKA 2 vepřové panenky, 2 lžíce oleje, lžíce sekaného koriandru, 2 lžíce hrubozrnné hořčice, sůl, pepř Koriandr nasekáme nadrobno a promícháme s hrubozrnnou hořčicí, špetkou soli a olejem, pak maso touto směsí potřeme. Každou panenku zvlášť zabalíme do alobalu a pečeme na grilu 10-15 minut. V polovině pečení balíčky obrátíme.