Staňte se našimi fanoušky na:

Grilovaný hamburger s hovězím masem

Autor receptu: Grilujeme (1 recept)

Jednoduché, ale přitom výtečné hamburgery na grilu.

Množství: Pro 1 osobu
Obtížnost: Snadné
Příprava: 10 min.
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Základem je hamburgerová bulka (případně lze využít kaiserku, které většina naší rodiny chutnají ještě víc- konkrétně tmavé celozrnné) a mleté hovězí maso.
  2. Maso opepříme, osolíme a vytvoříme z něj placky cca v rozměru hamburgerových bulek. Maso ugrilujeme z obou stran a následně na grilu ještě mírně opečeme i bulky.
  3. Spodní část bulky pak pomažeme trochou majonézy (lze použít i tatarku, nebo tzatziky dle chuti) a klademe salát, maso, kolečka okurky, kolečka cibule, případně můžete přidat ještě grilovanou papriku, nebo slaninu. Burger pak zaklopíte horní částí bulky a máte hotovo.

Něco navíc:

Základem pro grilování je samozřejmě kvalitní maso a pak také kvalitní gril, který by měl mít regulovatelný přívod vzduchu a solidní provedení- třeba tady se dá dobře vybrat https://i-market.cz/102-grily a navíc nejsou grily ani moc drahé.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!