Staňte se našimi fanoušky na:

Grilovaný květák s holandskou omáčkou

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Květák rozdělíme na růžičky, vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme téměř do měkká. Vyjmeme je, necháme dobře odkapat, urovnáme do vymaštěných zapékacích misek (nebo do jedné větší zapékací misky nebo pekáčku), posypeme drobně nakrájenou šunkou a přelijeme omáčkou. Vše posypeme strouhaným sýrem promíchaným s kari a grilujeme, až se sýr roztaví. Hned podáváme s různě upravenými brambory. Příprava omáčky:Žloutky, citrónovou šťávu, vývar a sůl vložíme do malé misky, kterou postavíme do kastrolu s horkou (nikoliv však vařící) vodou a šleháme, až omáčka zhoustne. Vyjmeme ji z vodní lázně a po částech všleháme změklé máslo. Omáčka má být krémovitě zahoustlá; je-li příliš hustá, přidáme několik kapek horkého vývaru.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Petr121212|29. září 2013
2. srdce Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!