Na koprový přeliv: 50 g majonézy, 50 g zakysané smetany, 1 lžička dijonské hořčice, 2 lžičky nasekané petrželky, 2 nasekaného kopru, 1 lžička citronové šťávy, citronový pepř, sůl, Postup Do kůže uděláme zářezy a vložíme citronový tymián. Z druhé strany lososa osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou, necháme odležet. Připravíme si přeliv. Do misky dáme všechny ingredience, osolíme, opepříme a řádně promícháme. Dáme do chladna a necháme proležet. Rozpálíme si grilovací pánev,potřeme směsí oleje a másla. Lososa grilujeme nejdříve kůží dolů asi 3 min. Poté ho otočíme a grilujeme z druhé strany taky asi 3 min. Doba grilování záleží na tom jak je losos vysoký. Podáváme s různě upravenými bramborami a přelité koprovým přelivem.