KORPUS: Žloutky s polovinou cukru a citronovou kůrou utřeme do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zašleháme zbytek cukru, po částech zamícháme do žloutkové pěny. Přimícháme mouku a nakonec rozpuštěné valžné máslo (může být i olej). Těsto nalijeme do formy s pečícím papírem a pečeme na 180-200°C dozlatova, jestli je upečený zkusíme špejlí. KRÉM: V kastrůlku utřeme žloutek s cukrem a maizenou do pěny (pokud nemáme maizenu, můžeme dát vanilkový pudink), přilijeme mléko a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí (asi 3 minuty). POZOR NA PŘIPÁLENÍ!! Potom kastrůlek postavíme do studené vody, přidáme kousek měkkého másla a likéru, mícháme až se máslo vstřebá a směs prochladne. Pak postupně přidáváme zbytek změklého másla a krém mícháme dohladka, pak dáme asi na 30 minut do chladničky. Ztuhlý krém metlou vyšleháme. Korpus 1x až 2x rozkrojíme (podle výšky) a naplníme griotkovým krémem, vršek dortu potřeme silnou vrstvou krému a vidličkou povrch ozdobně přejedeme. Hotový dort ozdobíme podle své chuti a fantazie. Můžeme ho posázet likérovými nebo kandovanými třešněmi, oříšky a mandlemi. Také můžeme ozdobit likérovými bonbóny.